sigstadHva er Mjøsgårdene?

Vi er en sammenslutning av 10 ulike gårder rundt Mjøsa som tar i mot gjester på ulike vis, og tilbyr mat- og kulturopplevelser med utgangspunkt i gården.

Alle mjøsgårder har til alle tider vært viktige samlingssteder for selskaplighet – både for familie, slekta, bygda, omgangskretsen, for kjente og ukjente. Mange av gårdene ble regelrett bygget for selskaplighet, med stuer og saler i ganske store mengder.

Vi som har tatt navnet Mjøsgårdene med stor M, har revitalisert denne viktige funksjonen. Vi åpner hjemmene våre for gjester, og bruker bygningene slik de var tenkt å skulle brukes; til selskaper i små og store format.   Mange har også bygget om uthus, og tatt i bruk hager, lysthus, tun og driftsbygninger til festlokaler, aktiviteter, butikker, gallerier, kafeer og spisesteder.

Vi er forskjellige, men Mjøsa knytter oss sammen mer enn den skiller, og gårdsdriften, landbruket og kulturlandskapet ligger under huden på oss alle sammen. Når du er på besøk hos oss, kommer du tett på livet, på årstidene, vær og føre.

Vi er opptatt av kulturhistorien, de lokale råvarene, vi tar vare på bygningsarven og kulturarven i vid forstand, og vi forteller dere mer enn gjerne om alt sammen. Du møter ingen resepsjon hos oss, vi åpner våre hjem for gjestene våre, og vi vil at dere skal få det beste!

Mjøsgårdene er forskjellige, og gjestene våre er forskjellige. Vi håper at denne sammenslutningen, og dette nettstedet, skal gjøre det enklere for dere å finne fram til riktig gård for den rette anledning. Velkommen skal dere være!

Kontakt

Kontakt hver enkelt gård direkte, dersom du har spørsmål eller ønsker tilbud.

Når det gjelder spørsmål om Mjøsgårdene SA som organisasjon eller prosjekt, kan dette rettes til:

Styreleder for Mjøsgårdene
Julie Sigstad
Sigstad Gård – bryllupsgården
2836 Biri
julie@sigstadgaard.no
www.sigstadgaard.no
mob: 90239250