simenstad1

Ingen steder er jula som på Mjøsgårdene.

Nei, ingen andre steder får du slike omgivelser, slik traktement og slik vertskap; en gjennomført kulturopplevelse fra ende til annen.

Førjulstida vår starter midt i november, og deretter går det slag i slag i julepyntede stuer og saler, på kjøkken og i bryggerhus, i stabbur og uthus,  – som det passer deg og ditt selskap. Edel design holder juleantrekket,  ærværdige Hovinsholm gård byr på sitt store og stemningsfulle julemarked, og på Lier, Møystad, Bryhni Søndre, Sigstad, Sveinhaug, og Simestad  dukes det opp til førjulsbord, førjulstafler, førjulsmøter og førjulslunsjer,  før selveste høytiden setter inn. Festlighetene kulminerer med et strålende nyttårsball på tradisjonsrike Simenstad gard.

Alle tar imot selskap og grupper og skreddersyr for dere etter avtale. I tillegg har vi det åpne programmet vårt som er slik:

 

Edel design

Galleriet er åpent hele høsten fram til jul.
Torsdag til søndag 11-16.00.

 

Sigstad gård

Stabburspub med ølsmaking og elgburger
Fredag 17.november
Kl. 18.00: Ølsmaking
Kl.19.00 – 23.30; Åpen pub med elgburger fra Biriåsen.
Ølsmaking og mat forhåndsbestilles på mail til julie@sigstadgaard.no

Stabburskafé med kortreist lunsjmeny, gårdsbutikk og salg av produkter fra gården:
Søndag 19. november, 12-17
Søndag 26. november, 12-17
Søndag 3. desember, 12-17
Søndag 10. desember, 12-17
Søndag 17. desember, 12-17

Kortreist julebrunsj i stabburskafeen.
Søndag 3.desember
Søndag 10.desembember.
Bordbestilling på mail til julie@sigstadgaard.no

Hovinsholm gård

Jul på Hovinsholm
25 og 26. november.
Stort, stemningsfullt julemarked.

 

Simenstad gard

Førjulsbuffet med Simenstadsmaker.

På gardskjøkkenet på Simenstad står bordet dekket med hjemmelagde førjulssmaker. Stuer og saler er julepyntet.
Lørdag 25. og søndag 26. november, kl. 13-18.

Adventssøndag på Simenstad

Vi spanderer lun punsj ved lyspeisen, middag kl 14, 15, 16. Kaffe/te og bakst. Mat som julegaver. Bestill gjerne bord om dere er flere.: 930665823.

Søndag 3. desember kl. 13 – 18.
Søndag 10. desember kl. 13 – 18.
Søndag 17. desember kl. 13 – 18.

Nyttårsball på Simenstad

Lørdag 6. Januar 2018
Bli med på en reise tilbake i tid med storgårdsball, tidsriktig musikk og historisk meny.

Les mer www.simenstadgard.no

Sveinhaug gård & historisk pensjonat 

En gyllen førjulskveld.

Lørdag 2. desember kl. 17.00- 21.00.

Bli med på vandring og fortelling i det historiske landskapet på Sveinhaug, med bål, fakler, sjelevarmer, og  tanker under stjernehimmelen. lnne venter vedfyrte ovner og et raust førjulstaffel under lysekronene i storstua. Vi serverer flere retter med dype, gode, vinterlige smaker. Mellom rettene byr forteller Ann-Elin Lium og psykolog Hilde Johanne Aafoss på forestillingen «Livet på et sølvfat», med  fortellinger, toner og refleksjoner som vil varme og inspirere deg langt inn i førjulstida.

Pris kr  1050,- inkluderer sjelevarmer ved bålgryta, vandring, middag og forestilling. Drikke til maten kommer i tillegg. Bestilling til ingeborg@sveinhauggard.no
Kom gjerne med tog. Vi ordner transport  til og fra  Moelv stasjon, og sørger for å få dere på siste  tog til Hamar/Oslo kl. 21.37. eller til Lillehammer kl. 21.16.

Forbehold om minimum 20 påmeldte gjester.
En gyllen førjulskveld kan også bestilles for grupper gjennom hele førjulstida.

 

Lier gård

Førjulskafé

Søndag 10. desember fra kl 12 – 18
åpner vi for uanmeldt førjulsbesøk i vår førjulskafé i julepyntede stuer. Vi fyrer opp i bålpannen ute,  og inne er det fyr på peisen og deilige italienskinspirerte lunsjretter og kaker. Kulturformidler Roy Arne Haugli kommer i nikkers og strømper og leser Prøysen for oss gjennom hele dagen. Fristende julegaver kjøper du i vårt lille handleri. Vår faste blomsterdekoratør Anne har laget naturinspirert dørpynt for salg. BellaM fra Hjelmstad gård kommer med fair trade og håndlagde juleprodukter til både juletreet og huset, og Maren fra Kalkverkstedet inspirerer med maleteknikker til jul og selger maling i gull, sølv og bronse.