Sommer på Mjøsgårdene, 7.-16. juli. 

Historiske hus og hager

Flere av Mjøsgårdene har mottat nasjonale og internasjonale priser og utmerkelser for sine forbilledlig restaurerte hus og hager. Mjøsgårdene forvalter nasjonal kulturarv og  unike skatter som vi verner gjennom bruk. Under Sommer på Mjøsgårdene har du mulighet til å sove,  spise og vandre i disse vakre, historiske omgivelser, – og få omvisning av vertskapet.  For åpningstider ellers i året, se den enkelte gård. 

 

hovelsrud drone

Hagevandring på Hovelsrud

Velkommen til et av landets mest formfullendte hageanlegg. Hagen er tilbakeført til 1840-talletSpektakulær utstsikt, fantastisk kjøjkkenhage. Frukt og bær til pryd og nytte. gårdens produkter selges i hagebutikken. Eierne har fått EUs kulturvernpris og Nasjonal kulturlandskapspris for sitt forbilledlige restaureringsarbeid. Gårdens produkter selges i gårdsutsalget. Kombiner gjerne med Grand Tour i kyllinghuset, tirs-tors-lør kl 15.00.

Tid: Omvisning hver dag kl 14.00
Sted: Hovelsrud gård på Helgøya. 
Pris kr 100,-

 

Les mer her

IMG_4065

Fra sal til sal på Simenstad

Simenstad er en storgard som har alt; vakre originale dekorasjonsmalinger i stasstuer og saler, møbler som har fulgt gården, staselige vedovner og ildsteder,- 22 i tallet, alle forskjellige. Alt er forbilledlig  ivaretatt og restaurert, og Simenstad har fått Olavsrosa for dette arbeidet. Brit er kulturhistoriker og tar deg med gjennom begge hovedbygningene, der du får høre om livet på garden før og nå. Simenstadspesialiteter serveres i bryggerhuset og hagen. Grupper kan gjerne bestille.

Tid: Hver dag kl. 12 og 15
Sted: Simenstad Gard på Rudshøgda
Pris: Kr 100,-

Les mer her

IMGP1666

Kortreiste cocktails i hagen, med Sveinhaugs lange historie

Vi møtes i hagen en time før middag, til kortreiste cocktails og historier fra Sveinhaug og dens mer enn tusenårige historie, i sentrum av det gamle Ringsaker. Ingeborg er kunsthistoriker og har tilbakeført den gamle lystgården til sitt opprinnelige 1860-tallsutseende, og fått bl. a. Olavsrosa og Nasjonal kulturlandskapspris for det. Kombiner gjerne med et sommerlige taffel i storstua kl 19, og avslutt kvelden med en nightcap på verandaen. Vi har også overnatting og frokost. 

Tid: Lørdag 8. søndag 9. tirsdag 11. torsdag 13. lørdag 15. juli
Sted: Sveinhaug gård i gamle Ringsaker.
Pris: Kr 100,- for fortelling. Cocktails kommer i tillegg.
Sommerlig taffel, kr 590,-.  Drikke kommer i tillegg. Bordbestilling.

Les mer og bestill her