Sommer på Mjøsgårdene, 7.- 16. juli

Drinker og dram

Mjøsgårdene er langt på vei bygget opp på den potetbaserte spriten, som ble en stor handelsvare på 1800- tallet. Dengang var det like mange brenneripiper som kirketårn å skue over Mjøsbygdene. Norges eldste brenneri som fremdeles er i drift, – Strand Brænderi i Moelv, – lanserer denne sommeren sin nyeste dram, og vi bruker både denne og annet potetbasert brennevin som base for nye, friske, kortreiste drinker med smaker av frukt, bær, urter og grønt fra området vårt. 

IMG_4523[1]

Kortreiste cocktails og fortelling i hagen på Sveinhaug

Vi møtes til kortreiste cocktails i hagen og fortellinger fra Sveinhaugs lange historie. Dere som bestiller middag samles rundt sommertaffelet i storstua kl 19. Middagen avsluttes med nightcap på verandaen.

 

Tid: Kl. 18-19.00 alle dager unntatt mandag, onsdag, fredag. Middag kl 19 samme dager.
Sted: Sveinhaug gård
Pris: Fortelling fra Sveinhaug, kr 100,-  Drikke kommer i tillegg. Middag kr 590,- Fortelling er inkludert. Bordbestilling.


Les mer og bestill her

 

1513-1598

Lanseringsfest for Strand Dry Aquavit i lysthuset på Simenstad

Rune Laugen fra Arcus forteller om utviklingen av denne drammen. Svein Håvard Sørum fra Strand Brænderi setter drikken inn i en større sammenheng, og vi viser og smaker mange måter å bruke drikken på. Vil du ha en helaften er det anledning til å kjøpe middag i bryggerhuset før arrangementet. 

Tid: Lørdag 11. juli kl 19.00
Sted: Simenstad Gard 
Pris: Kr 100,- Drikke kommer i tillegg.
Bryggerhuset er åpent med Simenstadspesialiteter fra 12-18. 

Les mer her